Rotorsakanalys är, eller borde åtminstone vara, en självklarhet. Den är ett uttryck för en nödvändig cirkularitet och har därmed en stark koppling till hållbarhet. Adriana Ito på Chalmers kommer den 5 oktober 15-16 att som en del av sin forskning delge sina erfarenheter av hur vi kan öka utnyttjandegraden genom att bli bättre på detta område. Vi ser fram mot hennes presentation och den efterföljande diskussionen.
Anmälan för er som är medlemmar + för er som vill bli medlemmar.
· Så planerar vi vårt dagliga underhåll
Den 6 oktober kl.15-16 delar Sven Sundkvist och Lars Wiberg från Borealis med sig sina erfarenheter om att planering är centralt i arbetet med underhåll.
Sättet att planera påverkar såväl driftssäkerhet som ekonomi, säkerhet och trivsel. Två av nyckelbegreppen är vislualisering och mobilitet. Borealis har ett väl utvecklat arbetssätt som de berättade om första gången i januari 2021. Sedan dess har de fortsatt med att utveckla visualisering och mobilitet för bättre kvalitet och återrapportering. Och jobbat med visuell schemaläggning och beredning. Hur har det gått sedan dess? Detta är en diskussion som förstås berör alla.
Anmälan för er som är medlemmar + för er som vill bli medlemmar.
· Den 13 oktober är det dags för ett annat klassiskt ämne i Sustainability Circle-sammanhang: Att köpa underhåll. Vår ciceron är Öresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart, som ägnar sig mycket åt denna intressanta problematik. Lyssna och diskutera med Bengt och oss andra mellan 15 och 16 denna dag.
Anmälan för er som är medlemmar + för er som vill bli medlemmar.
· Den 14 oktober är Att utveckla(s) med kultur - uppstart.
"Konsten att lyckas med ett förebyggande underhåll är skapa en organisationskultur som lockar och vägleder medarbetarna i riktning mot att arbeta förebyggande”. Hur fungerar en sådan kultur?
Och som sagt, du ser alla våra aktiviteter på hemsidan, Agenda.